Het duitse Capri-Sun krijgt uitvalsbasis bij Group De Rudder, dankzij Jet Import

Warehouse bv brengt meer dan 60.000.000 iconische Capri-Sun producten naar Kuurne voor Jet Import
5 februari 2024 in
Het duitse Capri-Sun krijgt uitvalsbasis bij Group De Rudder, dankzij Jet Import
Group De Rudder, Kurt Ghekiere

Jet Import uit Lauwe verdeelt vanaf 1 april 2024 Capri-Sun in België en Luxemburg. De ambitie van CEO Stefaan Bettens? De verkoop van de iconische zakjes fruitsap nagenoeg verdubbelen. Het West-Vlaamse Jet Import staat bekend als exclusief invoerder, verdeler en merkenbouwer van allerlei dranken.

Samen met Group De Rudder brengt Jet Import vanaf begin maart '24 de zomervoorraad op punt. Opslag wordt verzekerd in de hypermoderne opslagmagazijnen van Warehouse bv, een dochter van Group De Rudder. 
Group De Rudder neemt de opslag en distributie voor zijn rekening, en doet voor het overbrengen van de Capri-Sun producten uit Eppelheim (Duistland, zo een 700 km ver) beroep op een van haar vast partners, Het Duist - Oostenrijkse LKW Walter (1800 man sterk en meer dan 750 vrachtwagens). 

Kurt Ghekiere, CEO Group De Rudder : Deze deal toont aan dat West-Vlaamse ondernemers het nooit te ver gaan zoeken. De jarenlange goede samenwerking met het opslaan en verdelen van ondermeer Red Bull en Fever Tree voor Jet Import werd beloond met het huisvesten en verdelen van dit iconische drankje. het doet me steevast terugdenken aan mijn lagere schooltijd te Kuurne, aldus Ghekiere.Credits (c)  foto en content Jet Import, Karel Cambien - Made in West-Vlaanderen.


Capri-Sun is een bekend merk. De zakjes fruitsap gaan jaarlijks 60 miljoen keer over de toonbank in België alleen. Jet Import neemt vanaf 1 april 2024 de distributie over van Coca-Cola en wil de distributie opkrikken naar 100 miljoen zakjes op drie jaar tijd. Dit door te investeren op de winkelvloer en in 2024 uit te pakken met een suikervrij alternatief.

Stefaan Bettens legt de lat hoog voor zijn nieuwe baby. "We gaan qua distributie focussen op attractieparken en supermarkten", aldus Bettens. "Jet Import houdt daar zoals steeds de vinger aan de pols. Veel winkels schakelen over naar zelfstandige uitbaters die niet de tijd of middelen hebben om zelf hun rekken te vullen. Extra investeringen op vlak van merchandising en de bijhorende manpower moeten daarbij helpen. De distributie,  in handen van het team van Group De Rudder - goed voor 130 medewerkers, van Capri-Sun sluit daar qua omzet en volume perfect bij aan.”

Jet Import realiseerde in 2023 een geconsolideerde omzet van 260 miljoen euro en wil in 2024 groeien naar 325 miljoen euro. De drankendistributeur en brand builder heeft meer dan 140 mensen vast in dienst.


Het duitse Capri-Sun krijgt uitvalsbasis bij Group De Rudder, dankzij Jet Import
Group De Rudder, Kurt Ghekiere 5 februari 2024
Deel deze post
Archiveren